پارسی

جالب و دیدنی

پارسی

جالب و دیدنی

نان برکت است آنرا هدر ندهیم

نان برکت است آنرا هدر ندهیم


نان سنتی وروش خرید و نگهداری

هنگام خرید نان سنتی حتما یک سفره یا کیسه پارچه ای به همراه داشته باشید.چون برای صرفه جویی در وقت تعداد زیادی نان میخرید که چند روز راحت باشید

نان تازه داغ است و انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن ، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات شدگی زودرس، تسریع در کپک زدگی و تشدید ضایعات و مصرف آن ممکن است بیماری گوارشی ایجاد کند


بنابراین با جابجاکردن بگذارید نان ها کاملا خنک شود.نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود ، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.

نانها اکنون آماده هستند که به منزل برده شوند . نان ها را با چاقوی تیز یا

قیچی آشپز خانه به قطعات کوچک که هر وعده در منزل مورد استفاده قرار میدهید ببرید و آنها را در کیسه های مخصوص فریزر بگذارید و آنها را در فریزر قرار دهید

چگونه نان یخ زده را داغ و تازه میل کنید

هربار به اندازه نیاز نان را از فریزر بیرون بیاورید اگر نیم ساعت قبل از کشیدن غذا نان از فریزر بیرون گذاشته شود نرم میشود و شما میتوانید آنرا مصرف کنید.

اگر وقت ندارید و میخواهید نان را به سرعت گرم کنید آنرا حدود 20 تا 30 ثانیه در میکرو فر قرار دهید

و نان تازه و داغ را با غذا مصرف کنید.

اگر توستر دارید نان را در توستر گرم کنید و اگر نان تازه و گرم میخواهید و این وسایل را ندارید میتوانید یک ماهیتابه را روی اجاق گاز بگذارید تا کاملا داغ شود و نانها را در آن بگذارید و در آنرا ببندید . اگر تعدادتکه ها زیاد آست به مرور آنها را گرم کنید و قطعه های نان را رویهم نگذارید

- از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذایی خود غافل نشوید . مصرف نان سبوس دار در هر وعده غذایی 30تا40درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را کاهش می دهد. خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می گردد.

- نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند.

- قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می نماید.

- انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن ، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات شدگی زودرس، تسریع در کپک زدگی و تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می گردد.

نان صنعتی روش خرید و نگهداری

از نانهایی که با آرد سبوس دار تهیه شده اند و معمولا کمی تیره هستند بخرید .

اگر نانوایی نزدیک است و همیشه دسترسی به آن دارید به اندازه نیاز بخرید.

اگر از نانهای بسته بندی شده در مغازه نان میخرید به تاریخ و سایر اطلاعات روی بسته بندی توجه کنید.

به مارک و نام کارخانه توجه کنید و از خرید نانهای بدون هویت جدا خودداری کنید

تجربه خرید نان صنعتی و استفاده آن در مصرف بعضی از غذا ها را یادداشت کنید تا همیشه نوعی را که مناسب بوده و از آن راضی بودید بخرید .

این روز ها نانهای ماشینی در شرایط بهداشتی با طعم ها و مواد مغذی با انواع دانه ها و مغز ها ی مختلف و گاهی با سبزیجات تهیه میشوند آنها را تجربه کنید .

توجه کنید

- از حمل نان در لابه لای ورقه های روزنامه استفاده نکنید.

- هیچ نوع نانی را داغ در کیسه پلاستیک نگذارید زیرا رطوبت آنرا بصورت خمیر در آورده وآنرا بیات میکند و شما مجبور میشوید نانهای مصرف نشده را دور بریزید

- مواد موجود در پلاستیکدر مجاورت نان داغ مواد سمی را از پلاستیک به نان منتقل میکند .

- هرگز نان ها را در یخچال نگهداری نکنید چون در محیط سرد و مرطوب ناها بیات شده و در طولانی مدت کپک میزنند .

- میدانید که مصرف نان کپک زده برای سلامت شما خطر ناک است و حتی اگر آنرا دور بریزید ممکن است توسط عدهای جمع آوری و به مصرف دام برسد که آنهم خطر آلودگی را توسط محصولات دامی به شما بر میگرداند چیدن نانهای داغ بر روی هم کپک زدگی را تسهیل و تسریع می کند و ضایعات نان را تشدید می کند . پس از دسته کردن نان داغ پرهیز کنید .

- در هنگام حمل نان به منزل از گذاشتن نان کنار گوشت ،سبزی پاک نشده و سایر موادی که ممکن است نان را آلوده کند بپرهیزید. 

دکتر ربابه شیخ الاسلام

متخصص اپیدمیولوژی تغذیه

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد